Bookmark and Share    
 

Kathrine

 

 

 

 

 

 
 
 
"Jeg har altid sunget hvad enten jeg var i stalden eller hjemme. Jeg har altid elsket musik!”
 
 
Musik har altid vakt Kathrines interesse. Først med klaver, tværfløjte og kirkekor, men det var først da Kathrine som 15 årig var på ferie sammen med sine forældre og Ole Smidt, at sangen for alvor kom ind i Kathrines hverdag. Ole hører her for første gang Kathrines smukke sangstemme og tilbyder at undervise hende.

Og dermed bliver Ole hendes første sanglærer, men over tid, har Kathrine søgt undervisning og inspiration hos flere andre dygtige sanglærere. Herunder Klaus Møller, Lise Haavik, Mette Rissager og Janne Wind.

Efter studentereksamen i 2009, blev Kathrine optaget på et fire måneders sangkursus ved Complete Vocal Institute i København. Her bliver hun intensivt undervist i både sin egen sang og i hvordan man underviser andre.

Efter opholdet i København tog musikken rigtig fart og har givet endnu flere gode oplevelser med engagementer og en af Kathrines helt store drømme gik i opfyldelse, da hendes første CD udkom på hendes fødselsdag i 2010. CD’en, der indeholder 5 sange er indspillet sammen med Ole, som Kathrine også har skrevet titelnummeret "May She Never Fall" sammen med.


I efteråret 2012 bliver Kathrine optaget i politiet, som i dag er hendes hovederhverv. Hun gør tjeneste hos Fyns Politi, hvor hun er glad for at være.

I 2013 kom Kathrine i kontakt med sang- og performenceunderviser Janne Wind. Det udviklede sig med tiden til et tæt samarbejde og senere vendskab. Kathrine indgik frem til foråret 2019 i Jannes store projekt ”Popsalmer”, hvor Janne har sat nye melodier til gamle salmer.

Kathrine indgår i denne periode også i flere store kor under ledelse af Janne Wind og rejser bl.a. med et af dem til Island.

Kathrine danner sin ”Grundtonetrio” sammen med pianist Flemming Hansen og trompetist Anders Wilkens. Det bliver til et hav af koncerter af forskellig art og størrelse igennem 2016 og frem til i dag.

2017 bliver et travlt år for Kathrine- Hun møder sin kæreste i Fyns Politi og bliver derved også bonusmor til Bertram og Gustav. En rolle hun elsker og blomstrer i. Hun køber en ejendom på vestfyn, som de sammen og med familernes hjælp renoverer, samtidigt med sin sang og fuldtidstilling hos politiet. Gården ligger ved Haarby og her lader hun op med sin famile og med sine to heste, som hun elsker at bruge tid på.

2018 bliver hun gjort opmærksom på en ny uddannelse, som stemme-guruen Klaus Møller nu udbyder i København. I alt 9 personer får chancen for at uddanne sig til ”Voice Coach” hos Klaus. En uddannelse som giver mange og nye værktøjer til hendes i forvejen store værktøjskasse. Hun kan herefter hjælpe folk med stemme problemer af diverse slags. Alle fra nervøse fædre, som mister stemmen ved tanken om, at skulle holde bryllupstale for datteren, eller direktøren, som mangler pondus i sin stemme, eller skuespilleren, som mister stemmen dagen før præmieren. Eksamen bliver i April 2019, hvorefter hun så kan kalde sig eksamineret og certificeret ”Voice Coach”.

Foråret 2019 udgiver højskolelærer Tommy Dahl sin cd ”Længsel” med nye melodier til salmer, digte og andre tekster af bl.a. Halfdan Rasmussen. Til at være stemmen i sit projekt beder han Kathrine om at synge de smukke tekster.
 
Kathrine er en erfaren foredragsholder. Hun har afholdt foredrag for alt fra store køkkenfirmaer, som skulle have optimeret deres kommunikation med kunderne, til politiets forhandlergruppe- Foredrag om stemmens brug og vedligehold, og betydning. 


 

 

 
copyright Kathrine K. Andersen